materialistisch of snobistisch?

Het is weer zondagavond. Voor vele onder ons een afsluiter van een druk en bewogen weekend. Gisteren ook te diep in het glas gekeken of helemaal gebroken van de marathon die je eindelijk hebt gelopen in Amsterdam na maanden training?

Voor iedereen is de opvulling van die zondag verschillend maar allen willen we relaxen om ons weekend af te sluiten. Naar de ouders op de koffie, met vrienden naar de cinema, maar nadien komt de verveling. Lekker lui op de bank, televisie aan. Na drie episodes van je favoriete show ben je toe aan een break.

Na het zien van de koopzondagen twijfel je om uit die luie joggingbroek te komen en naar de stad te gaan. Maar dan bedenk je je weer dat het koud is en dat de kater toch nog de bovenhand neemt. Excuus na excuus “het is te koud, het is te druk, het is te ver”.

Misschien toch eerst maar even online kijken wat ze beschikbaar hebben, stel je voor dat je de hele trip maakt en met lege handen moet thuiskomen. Doodzonde, niet?

Na uren online niet dat ene stuk gevonden waar je van droomt, maar toch maar een paar shirts en sweaters gekocht. Na de online betaling start de nervositeit want binnen enkele dagen leveren ze je artikelen aan de deur. Gemakkelijk kan het niet, heerlijk die luxe!

Bij het inhangen van de nieuwe pronkstuks stoot je op een hele reeks shirts en sweaters waar het artikellabel nog steeds niet van verwijderd is. Vergeten items of louter hamstergedrag?

Desondanks dat je behoefte om geld uit te geven voldaan is, begin je toch te balen na enkele dagen of het geen overbodige aankoop was. Het zuurverdiende geld dat verdwenen is van je bankrekening. De wereld vergaat, jouw wereld vergaat, wat een zonde. Maar is het werkelijk onze wereld dat vergaat?